perjantai 15. heinäkuuta 2011

Portsmouth, Englanti 13.-15.7

Oltiin oltu Portsmouthissa vuosi sitten, kun äiti ja Miina olivat hypänneet lentokoneeseen, koska äitiltä loppu loma. Sieltä sitten kahestaan isin kans purjehdittiin viikko putkeen kotiin. 
Miina sai kaupungilta saippuakuplasauvan.
Paikka oli siis tuttu. Lähettiin Miinan kans kaupungille käppäilee. Oltiin menossa mäkkäriin syömään, mut siellä oli vielä aamupala.. Eikä haluttu hamppareita joiden välissä oli lättänämuna. Vasta parin tunnin kuluttuu tulis normivalikoimat, joten ajankuluks alettiin kierrellä kauppoja. Melkeen joka kauppa oli täynnä mummovaatteita ja muutenki englantilaiset ei oo mitään ulkonäköön panostajia. Jos on, niin sen näkee piirretyistä kulmakarvosta ja pinkistä huulipunasta. 
Lopulta päästiin nälkäsinä aterialle. Matka Portsmouthiin oli ollut melko raskas, ja hampparit teki hyvää.
Isi tyytyväisenä, kun ongelma ratkaistu.
  Matkalla Portsmouthiin, kun oltiin Englannin kanaalin keskellä, yhtäkkiä moottorista hävis tehot. Sikspä veneellä oli täys tohina, ku korjaaja yritti ettii vikoja. Vikaa ei kuitenkaan löytynyt viiden tunnin testailujen jälkeen ja päätettiin jatkaa huomenna. 
Isi päätti sukeltaa nyt varmuuden vuoks tsekkaa, ettei potkuriin ollu tarttunu mitään. Noh, kas kummaa, sielä se syyllinen sitten löyty.  Ison kasa tonnikalaverkkoa oli juuttunu potkuriin ja iskä sukels saksimaan sen. 


 Lauantai 14.7


Mun tekemän hyvän aamupalan jälkeen lähetiin pyörillä ja lautalla toiselle puolelle kanavaa. Ihanat pitkät shoppailukujat löydettiin, mut isi ei tietenkää suostunu jäämää kiertelee niitä. Pyöräiltiin vanhankaupungin osaan, missä kateltiin ihania maisemia merelle ja jäätiin tauolle kapakkaan.

Illalla tehtiin päivällä upeasta fishmarketista ostamat ravut ja monkfish.


Sunnuntaina aurinko paisto kunnolla pitkään aikaan ja päätin vihdoin ottaa aurinkoa. Miina, äiti ja isi lähtivät laivaston sukellusvene- museoon. Miina oli kuulemma nähnyt periskoopista mut, kun olin maannut kannella.


Muut päivät Portsmouthissa menikin sitten vaan opiskellen ja kattoen Sohvanvaltaajia, kun koko ajan sato ja oli kylmä.


-Meeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti