maanantai 11. heinäkuuta 2011

Amsterdam, Hollanti 7.-11.7



Lautta, millä mentiin kanavaa puolelta toiselle.
IJmuidenista ei ollut ku vaan parin tunnin matka, joten oltiin Amsterdamissa jo iltapäivästä. Laittauduttiin ja lähettiin matkaan kävellen. Ilmaisella lautalla mentiin toiselle puolelle kanavaa, missä itse keskusta oli. 
 Ensin pikkusen harhailtiin, ja jouduttiin vähän hurjemmille kaduille... Joka toinen kaupoista oli "Coffeeshop" (eli baari, joissa myydään laillisesti mietoja kannabistuotteita) tai kauppa, jossa myytiin polttovälineitä ja viinaa.  
Äiti ja isi oli ollu yli 10 vuotta sitten välilaskulla pari tuntia Amsterdamissa. Ennen, kun miedot huumausaineet laillistettiin.. Paikka oli kuulemma muuttunu hurjasti nykypäivään. 

Pyöriä silmänkantamattomiin
Meikkisiveltimet :)
Perjantaina lähettiin taas tutustumaan keskustaan. Löydettiinki sellane mukavan näkönen ostoskatu ja alettiin kiertelee vähän kauppoja. Löydettiin äitin kans kauneushoitola ja käytiin ottaa manikyyrit. Isi ja Miina odotti sillä aikaa viereisessä pubissa.  
Illan herkut.
  Ihanien manikyyrien jälkeen lähettiin ettimään vessaa, sillä Miinalle oli tietenki tullu pissahätä pubissa juodusta limusta.  Löydettiin Ikean tapanen kauppakeskus, jonne jäätiin kahveille ja shoppailee sen jälkeen. Samassa kaupassa oli kaikille jotain; äitille ja isille ruokakauppa, Miinalle leikkiosasto ja mulle vaate- ja kosmetiikkaosastot. Ostin ihanan setin meikkisiveltimiä. Happyhappy.
Riks- museo
Illalla nautiskeltiin ostamillamme herkuilla. Oli fetasalaattii, ihania juustoja ja tryffelillä maustettua maailman kalleinta makkaraa.
Lauantai oli shoppailu- day. Äiti, isi ja Miina lähti Riks- museoon ja mä keskustaan päin. Ekaks kiertelin melkeen tunnin ettien ostoskatuu, kunnes soitin isille ja sain vihjeen. Vihdoin löysin oikeen kadun ja aloin kierrellä kauppoja. Varpaat meni ihan ruville ja jalkoja särki, mut saldo oli hyvä; ostin neljä toppii, shortsit, bikinit, laukun ja pinnejä. 
Amsterdam ostokset!
Aamulla pyöräiltiin mäet ylös ja alas Van Gohin museoon.. Muuten, 80% Amsterdamin teistä on pyöräily-ystävällisiä. Pyöriäkin on ihan mieletön määrä, siis ihan simänkantamattomiin. Wikipedian mukaan Amsterdamissa on ainakin 700 000 pyörää ja uskon et paljon enemmänki. 
Museo oli ihan kiva kokemus, mut oli kyllä ihanaa ku pääs väsyneenä kotiin nukkuu pitkät päikkärit.
Ihana juustokauppa.
Kukkatoreja!


Ps. Äitillä meni pupu pöksyyn ku näki ne Amsterdamin Tattoomestat :p "Paluumatkalla sitte", Hehe.


-Meeri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti