tiistai 26. heinäkuuta 2011

Biskaja 20.-24.7

Alkumatkasta oli tosiaan pirun kylmä ja sato. Kuvassa äiti ja isi vielä Englannin kanaalissa ja sen kyllä osaa arvata varusteista. Mitä etelämmäks päästiin sitä mukaan vaatteetki väheni. Vikat päivät meni bikineissä ja sillonki tuli hiki!
 Lukuunottamatta ensimmäistä vuorokautta, Biskajan ylitys oli mahtava elämys. Ei toki koko aikaa, mutta oli aivan mahtavaa nähdä KASKELOTTI! Heräsin yks aamu siihen ku isi huus täysiä ulkoolta että ” Valas! ”. Ryntäsin kattoo ja tosiaan, kaskelotti siinä ui vieressä ja suihkutti vettä. Isi oli nähny oikeen torikokouksen, ainaki viis kaskelottii, jotka suihkutteli monen kymmenen metrin korkusia vesisuihkuja.
Miina keulassa delfiinien
leikkiessä vierellä. (Huomatkaa Miinun
hiusten takkupitoisuus.. Hehe)
Ja sellasia melko pikkusia pullonokkadelfiinejä nähtiin joka päivä kymmenittäin. Ne on niin lumoavan ihania ku ne tulee leikkimään siihen meijän keiulaan. Kuultiin oikeen ku ne äänteli piippejä toisilleen ja ne teki meille hienot hyppyesityksetki.
Mietittin tossa että onkohan sitte vähän ajan kuluttua niin, että ku joku näkee delfiinin nii ei mitään erikoista reaktiota, koska niitä on ollu historiassa satoja. 
Pari kertaa nähtiin kans sellasia isoja sysimustia pallopää delfiinejä. Ne oli vähän pelottaviaki. Isi oli tähystelly just merelle että näkyiskö jotain, ku oli kuullu takaaltaan sellasen sonnin tuhahduksen. Isi käänty ja siinä oliki ihan puolen metrin päässä sellanen pallopäädelfiini. Jopa isi vähän säikähti!



-Meeri

1 kommentti:

  1. Kuulostaa tosi hienolta tuo valaiden ja delfiinien näkeminen. Toivottavasti ette tosiaan totu niiden näkemiseen liiaksi!

    -Riikka

    VastaaPoista