sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Sao Miguel-La Coruna, Espanja


Alussa ja lopussa tuulta oli liian vähän ja spinnullakin etenimme vain vähän päälle 4 mailia tunnissa. Onneksi puolessa välissä matkaa tuuli virkesi ja pääsimme vuorokaudessa 180nm.  Matkaahan Sao Miguelista La Corunaan oli 860nm.

Toisena päivänä vieheeseen tarttui huiman kaunis tonnikala. Sen selkä kiilsi kaikkia sateenkaaren värejä, ja sen silmät olivat suhteettoman suuret. Se oli arviolta 5 kg. 



Aloin heti keittämään sushiriisiä ja alle kahdessa tunnissa päivällinen oli valmis. Kuinkahan moni on tehnyt susheja yhtä tuoreesta kalasta? Edes japanilaiset. 
Torstaina akut alkoivat olla jo tyhjillään ja iskä käynnisti moottorin ladatakseen niitä, -generaattorissa oli ilmennyt jotain ongelmia muutama päivä aikasemmin, joten sitä voitu käyttää. Noh, kun Sami koitti käynnistää moottorin, niin se vain sammu äkisti. Sami kokeili monta kertaa, avas konepellin, kuunteli ja tutki, kunnes yks putki poksahti paikaltaan.
Kauhukuvat jo kiipes mieleen, kuinka joudutaan taas ajamaan yötä päivää käsiohjauksella kun sähkö loppuu. Monen tunnin operaation jälkeen Sami kuitenkin ihmeen kaupalla löys vian. Äänenvaimentimen välilevy oli paikoiltaan ja tukkinut pakoputken niin, ettei vesi pääsyt ulos. Vian löydettyään Sami sai sen helposti korjattua. Onneks!

Kävimme La Corunassa pari vuotta sitten, samalla reissulla kun haimme tän nykyisen veneen Nizzasta. Matka oli ollut vain niin nopealla aikataululla ja raskas, ettemme jaksaneet ottaa kaikkea irti kaupungista. Hyvät muistot sieltä kuitenkin jäi, mielikuvana on mukava kaupunki.  Toivotaan äitin kanssa kovasti, että siellä on El Corte Ingles. Harmi vaan, että mulla on vain kaks päivää aikaa koluta sen kaupungin kaupat.


-Meeri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti