sunnuntai 14. elokuuta 2011

Peniche, Portugali

Kun tultiin Penicheen, huomattiin että täällä oli joku tapahtuma meneillään; patruunat paukku ja ihmisiä oli kerääntynyt aukioille. Kun menin Miinan kans käppäileen vaan jonnekkin, satuttiin just sillon kirkolle, jonne Jesus Maria kulkue asteli patsas olillaan. 


Kaikki kuvan antimet eli 2 Cafe lattea, jääkahvi, Miinan kaksi palloa jätskiä ja kolme erilaista leivosta makso yhteensä tipin kanssa vaan yheksän euroa! 
Espanjassa ja Portugalissa voi siis käydä kahviloissa mielin määrin ja itseasiassa mekin käytiin tänä päivänä ainakin kolmessa. Ekspresso maksaa 80 snt, leivokset yleensä noin euron. 

Illalla pappa halus taas tarjota illallisen ja valittiin yks kymmenistä rannan kalaravintoloista. Jokaisessa ravintolassa oli heti näyteikkunassa esillä ravintolan kymmenet eri kalat ja muut meriherkut.  Äiti, isi ja pappa tilasivat taas sardiineja jotka kuulema oli jälleen kerran maailman parhaita. Miinalle otettiin lasten Mikki-pihvi ranskalaisilla ja mummi valitsi kokin erikoispihvin. Mä tilasin taas mustekalaa, joka oli really delicious! Kalaravintolasta kannattaa ehdottomasti aina tilata jotakin paikallista herkkua, sillä liha on yleensä aika kehnoa. Suomelle propseja lihoista. 


-Meeri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti