maanantai 29. elokuuta 2011

Gibraltar

Gibraltarilla käytiin kävelyllä Espanjassa, mikä oli huvittavaa. Reitti Espanjaan kulki käytössä olevan kiitoradan poikki toiselle puolelle, missä oli vain pikainen passien näyttö.

Tein muuten huomion, että Espanjan puolella eräät kengät maksoivat 20 euroa, ja samat Gibraltarilla neljäkymmentä puntaa.. Joten Gibraltarilla ei todellakaan kannata ostella. Paikalliset kävivät ruokakaupoissakin Espanjan puolella.

Heti toisena päivänä mentiin perinteisesti Appe-vuorelle. Matka ylös tapahtui kuudessa minuutissa pienellä vaunulla. Mitä korkeammalle noustiin, sitä upeammaks maisemat muuttui. Apinoitakin alko näkyä.
Miina oli ihan innoissaan. :)
Keskellä kiitorataa!
Lauantaina matkaamme liittyi Anne, joka on äitin ja iskän ystävä opiskeluajoilta.


-Meeri

sunnuntai 28. elokuuta 2011

Cadiz


Miina ja kalakaverit
Matkalla Lagosista Gadiziin yks aamu heräsin siihen ku äiti huus että  ” Iskä sai kalan! ” Ja ihan totta, siellä ämpärissä oli hienon värinen makrilli. Innostuttii koko perhe ja alettiin ihan kunnolla kyttää virveleitä.  Lököilin ja pidin jalkoja vavassa kii silleen et tunsin kun kala nappas.
Saatiii puolen tunnin sisään neljä makrillia ja viidettä oltiin nostamassa ku äkkii paino vavassa kymmenkertastu. Makrilliin oli iskeny  iso keltavihree jätti.Kaikki kalat saatiin Rekan Miinalle antamalla virvelillä ja viehe oli paikallisen asiantuntijan neuvoma.
Katottiin myöhemmin netistä ja kala on Mahi Mahi. Nimi tarkoittaa ”todella vahvaa"
 Parque Genovés puisto
Villipapukaijoja!! Ei oikein näy kuvassa, mutta siellä lenteli :p
               Tosta ostettiin tonnikalapihvit :p
♥ Mamma 
Illallisella kaupungilla (:
Cadiz on ihan mielettömän ihana paikka. Se on isin ehdoton favourite. Mun ja äitin mielest se oli ehkä paras Vigon jälkeen.  Noi alko suunnitella ostavansa joskus pienen talon sieltä.
 Yks päivä käytiin kalahallissa ja ostettiin kaks kolmen sentin paksusta jättimäistä pihviä just pyydetystä jättiläistonnikalasta. Kalan lisäks ostettiin myös neljä isoa rapua.  Käytiin monta kertaa myös aivan sika upeessa Parque Genovés nimisessä puistossa. Suosittelen Cadizia lämpimästi jokaiselle, sillä siellä on niin kulttuuria, maisemia, kahviloita, ravintoloita, kuin myös mielettömästi shoppailtava, clubeja ja baareja.

-Meeri

torstai 25. elokuuta 2011

Lissabon, Portugali

500 vuotta vanha Torre de Belem Tejojoen rannalla
Kävelykaduilla eläviä patsaita, jotka kiinnostivat Miinaa kovasti.
Lissabonissa asemakaava on sellainen, että tuulet puhaltavat kaduille viilentäen.

sunnuntai 14. elokuuta 2011

Peniche, Portugali

Kun tultiin Penicheen, huomattiin että täällä oli joku tapahtuma meneillään; patruunat paukku ja ihmisiä oli kerääntynyt aukioille. Kun menin Miinan kans käppäileen vaan jonnekkin, satuttiin just sillon kirkolle, jonne Jesus Maria kulkue asteli patsas olillaan. 


Kaikki kuvan antimet eli 2 Cafe lattea, jääkahvi, Miinan kaksi palloa jätskiä ja kolme erilaista leivosta makso yhteensä tipin kanssa vaan yheksän euroa! 
Espanjassa ja Portugalissa voi siis käydä kahviloissa mielin määrin ja itseasiassa mekin käytiin tänä päivänä ainakin kolmessa. Ekspresso maksaa 80 snt, leivokset yleensä noin euron. 

Illalla pappa halus taas tarjota illallisen ja valittiin yks kymmenistä rannan kalaravintoloista. Jokaisessa ravintolassa oli heti näyteikkunassa esillä ravintolan kymmenet eri kalat ja muut meriherkut.  Äiti, isi ja pappa tilasivat taas sardiineja jotka kuulema oli jälleen kerran maailman parhaita. Miinalle otettiin lasten Mikki-pihvi ranskalaisilla ja mummi valitsi kokin erikoispihvin. Mä tilasin taas mustekalaa, joka oli really delicious! Kalaravintolasta kannattaa ehdottomasti aina tilata jotakin paikallista herkkua, sillä liha on yleensä aika kehnoa. Suomelle propseja lihoista. 


-Meeri


torstai 4. elokuuta 2011

Matosinhos, Portugali 3.-4.8



Veimme mummin ja papan syömään yhteen lemppariravintolaamme, jossa olimme käyneet vuotta aikaisemmin. Listan annokset olivat aina kahden-kolmen hengen annoksia, mutta emme tienneet sitä vielä viime vuonna ja ruokaa tuli aivan valtavasti. 
Sanomme ravintolaa "Kielimiespaikaksi," sillä isännän vanha äiti oli kehunut poikansa osaavan kieliä ja pyysi tätä juttelemaan kanssamme. Mies ei todellisuudessa osannut puhua sanaakaan muuta kuin Portugalia. 
Ravintolassa oli iso teranssi, jonka kattona oli viiniköynnöstä lehvineen ja rypäleterttyineen. Kielimies huomasi kuinka ihailimme terttuja, ja antoi maistiaisen. Kun äiti kehui niitä mahdottoman hyviksi, hän kurotti ottamaan kokonaisen tertun meille mukaan. Söimme ne hymysuin jälkiruoaksi kotimatkalla.
       Toisena päivänä käytiin sardiiniranvintolassa. 8 hiilostettua sardiinia maksoi 9,5 euroa salaatin kera.

-Meeri

tiistai 2. elokuuta 2011

Povoa de Varzim, Portugali

Povoa de Varzimissa ja 45 minuutin junamatkan päässä olevassa Portossa oli isoja kauppahalleja joista löytyi lukemattoma määrä erilaisia hedelmiä, kukkia , kaloja ja lihoja. Porton hallissa oli myytävänä myös vielä toistaiseksi eläviä eläimiä, kuten hanhia, kanoja, pupuja ja kyyhkyjä, jotka saa erittäin tuoreina lihoina mukaansa... 
Ostettiin jättimäinen, lähes kaksi kiloinen pinkki kala, joka varmasti oli syvänvedenkala silmien koosta päätellen. Ja oli mielettömän herkullista ohuiksi siivuiksi pilkottujen uuniperunoiden kanssa
















-Meeri