tiistai 17. heinäkuuta 2012

Scheveningen ja Haag, Hollanti

Matka Ranskasta Boulogne-Sur-Meristä (n. 135 mailia) Hollantiin Schveningeniin kesti vajaan vuorokauden ja sujui leppoisasti. Ensimmäiset 7 tuntia tultiin tuulettomuuden vuoksi moottorilla ja loppumatka päästiin purjeilla. Paikka oli meille uusi. Sisäänkäynti huvivenesatamaan mutkitteli isossa satamassa ja ihan loppu mentiin kuvassa näkyvää kapeaa ränniä pitkin. Satama oli miellyttävä ja suojaisa.
Satama-aluetta reunusti lukuisat terassit ja ravintolat.
Scheveningenissä on pitkä hiekkaranta ja uimareitakin oli, vaikka vesi oli kylmää.
Kuva hiekkarannan toisesta päästä. Tästä alkaa upeat kävely- ja pyörätiet hiekkarantaa myötäillen jatkuen kilometrejä.  Rantakuppiloita ja ravintoloita on kymmeniä ja ne houkuttelee istuskelemaan mukavan näköisine sohvaryhmineen. Reilun kilometrin päässä on vanha, kaunis  kylpylärakennus.
Haag on noin 15 minuutin ratikkamatkan päässä Scheveningenistä.  Kaupungin vanhan osan kujat  ja puistot oli viehättäviä. Haag tuntui hauskemmalta ja aidommalta kuin Amsterdam. Ostosmahdollisuudet on mielettömät.
Katettu ostoskatu kahviloineen.
Haagin kaupunkinäkymää. Kaupungissa niinkuin kaikkialla Hollannissa liikutaan pääoasiassa pyörillä. Ratikalla nro 17 pääsee Scheveningeliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti