torstai 29. maaliskuuta 2012

Point a Pitre, Guadeloupe

Ihanan vihreä geggo
Tiistaina käytiin Miinan kanssa kaksin Aquariumissa. Se oli kyllä tosi kiva, nähtiin mitä hienoimpia ja kummallisimpia kaloja kaikissa väreissä. Korallisto on ollut parhaimmillaan samallaista, mitä snorklatessakin ollaan nähty.
Kivikala (stonefish) on yks maailman myrkyllisimmistä kaloista.
Mä näin tälläsen snorklatessa, luulin eka kiveks.
Leijonakala (lionfish), joka polttaa jos siihen koskee,
mutta ei ole myrkyllinen kuten ihmiset usein luulevat
Linkki; Kansanuutiset- Jamaika aikoo hävittää Leijonakalat syömällä ne 
Huomaatteko kalaa? :D
Yheksän mais käveltiin jo kaupunkia päin. Oltiin päätetty lähtee aikasin, jotta aurinko ei porottais niin kovana, mut kyllä se porotti nytkin liikaa. Miinalla oli potkulauta, mut tiet oli niin huonoja, ettei sil päässy menee. Tunnin verran puuhkutettiin, kunnes saavuttiin torille.
 Kalastajat syötti pelikaaneja pikkukaloilla, ja yks houkutteli linnun kalalla ihan lähelle ja tarras sitten sen kurkkuun kiinni. Siinä se näytteli sitä jollekkin rouvalle jonku aikaa ja päästi taas menee. 
Seisoin ihan lähellä kuvaamassa, kun yks kalastajista heitti jekuks kalan mun jalkojen juureen. Tietenki ne kaikki kymmenen pelikaanii ryntäs ottaa sitä. Mä taas ryntäsin pakoon. Hehe!
Monenmoisia rommipuncheja 
Isi osti uuden vavan, sillä edellinen katkes kun kala nappas kiinni. Nyt vapa kestää 45kg saaliin ja koukkukin uudessa vieheessä on reilun kokoinen.
Miina valitsi synttärilahjaks korurasian
Otin kans tälläsen huivin, jonka saa 
kietastua helposti mekoks :)
Kirahvikuosinen muki oli ihan pakko saada!
Oon hurahtanut susheihinkin jo niin paljon, että ostin tälläset alustat, joihin ajattelin sitten asetella jokaiselle oman annoksen erilaisia susheja. Nää käy myös lautasten alle, tekee kattauksesta paljon fiinimmän.
Löysin kaupungilta vihdoin hyvän-punasen laukun :) Kerranki muun värinen kun musta
Illalla nautiskeltiin sushi-baarissa
Miina on nykyään meidän perheen sushi-hirmu
Cocktail kulhossa oli merilevää auringonkukkaöljyssä ja seesam siemenillä ja toisesssa lohipaloja gingerillä maustettuna. Molemmat oli tosi hyviä, varsinkin levä!

-Meeri

1 kommentti:

  1. Toistan edelleen itseäni. Meeri, osaat ottaa tosi hyviä kuvia ja värit ovat kohdallaan. Vaikka en ole suseihin hurahtanut, niin kuvien ja tekstien perusteella voisinkin hurahtaa.
    tv Tarja

    VastaaPoista