lauantai 26. toukokuuta 2012

14.-26.5 Bermuda-Azorit

Goodbye Bermuda! Kuvan keskellä näkyy muuten punainen talo, jossa asuvat suomea fanittava pariskunta. Kun kävimme visiitillä, niin juomat tarjoiltiin iittalan ja marimekon laseista.  
Matka Azoreille meni kokonaisuudessaan ihan hyvin. 11 ja 1/2 päivää vaan on aina rasittavan pitkä. Alkumatka meni vallan mainiosti 20 solmun sivutuulessa. Maininkeja tosin oli, mutta niihin tottui kolmen päivän jälkeen.
Delfiinit tulivat tervehtimään lähes joka päivä, mutta valaita ei näkynyt. Monesti syvyysmittari näytti yllättäen 47,7 metriä tai vastaavaa, joten voi olla, että alta meni jokin isompikin?
Puolimatkassa tuuli yltyi 35 solmuun, mikä oli jo hiukkasen liikaa. Kuulostaa vähältä, kun se on vain 17,5m/s, mutta Atlantilla se tuntuu reilummalta. Yhtenä yönä tuuli pyöri niin, että meinas tulla vahinkojiippi. Tuulimittarit näyttivät sillon puuskissa jopa 60 solmua! Onneksi olimme ripeitä ja onnistuimme välttämään vahingot.
Lippu riekaloitui myräkässä
Viimeisinä päivinä oli tyyntä, tuuli oli vain 5-10 solmua ja lilluimme spinnun kanssa. Viimisenä päivänä tuuli taas virkosi ja pääsimme hyvää vauhtia perille asti.
Valitettavasti satama oli niin täys, ettemme päässeet laituriin, mutta laskimme ankkurin aallonmurtajan sisäpuolelle.

On ihanaa olla taas maissa ja vieläpä Euroopassa. Jos tuulet sallii, lähdemme noin viikon kuluttua Espanjaan. Sitä ootamme suuresti, sillä suunnitelmien mukaan Liina tulee tervehtimään meitä.

Paikka näyttää tosi mielenkiintosilta. On kauniita, vanhanaikaisia taloja ja vihreitä kumpuavia peltoja. Ilma on vaan kylmä ja sumuinen, ihan kunnon releet piti laittaa päälle ja ettiä kaapin perukoilta kengätkin. Nyt pikku päikkärit, sitten kahvia naamariin ja eikun tutustumaan uuteen kaupunkiin! Miinalle on luvattu lelu, ja mulle hajuvesi, harmi vaan että on lauantai ja kaupat saattaa olla kiinni.


-Meeri

tiistai 8. toukokuuta 2012

St George, Bermuda


Bermudan kaduista tuli vahvasti mieleen Visbyy.
Yhessä kaupassa oli Flee niminen poikakissa, joka kuulema rakastaa lapsia. Miinan tullessa se alko heti kehräämään ja nuolemaan Miinan käsiä. 


Meijän botski tos heti ekana kuvan keskellä
Kana ja kaheksan tipuu
Kaktuksen kukka
Vinsseissä on stanssattuna veneen nimi " Dorade" ja vuosi 1929. Vene on Olin Stephensin suunnittelema. 
Tästä veneestä doradot (kuvan keskellä olevat torvelot, mistä ilma kulkee) ovat saaneet nimensä
Todella kaunis muodoltaan ja oman aikansa nopein vene. Veneen miehistölle järjestettiin  New Yorkissa paperisilppuparaati Atlantin ylityskilpailun ylivoimaisen voiton kunniaksi  vuonna 1930. 
Kärsimyskukka
Kaunis, vanha 1700-luvun hautausmaa 
Miina tapasi koulu pihalla 7 ja 9 vuotiaat sisarukset
Bermuda on täynnä kauniita taloja
Keskiviikkona käytiin Aquarium&Zoo:ssa. Puisto oli tosi kaunis ja meren äärellä.
Merisiilejä ja -makkaroita sai koskea
Jokainen joka kulkee tämän huoltoalueen läpi syötetään alligatorille.
Ensin etsittiin pienestä lammikosta jonkun pienen alligaattorin silmää, kunnes iskä huomas tän kolme metrisen jättiläisen makailemassa auringossa. 
Tämä herra on 200kg ja 90v. vanha
Pikku kenguru
Miina teki mulle just pallon katoamis taikatempun

Purje on nyt korjattu purjemaakarilla ja Sami on saanut autopilotinkin vaihdettua. Lähdemme maanantai aamuna, sääennusteet näyttävät nyt hyvältä. Matka kestänee noin kaksi viikkoa.

-Meeri