sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Las Palmas


Lähtö läheni päivä päivältä. Arc oli järjestänyt niin paljon erilaisia kekkereitä ja tapahtumia, ettei ehtinyt tajuta ettäkohta ihan oikeasti lähetään.  
Hermoilua kyllä riitti ruoan, juoman ja polttoaineen riittävyydestä, veneen siivouksesta sekä kaikista pikku askareista jotka piti vielä tehdä ennen lähtöä.  Ja niitä riitti- äiti ja iskä puuhailivat aamusta iltaan ja väsymys näky äksyilynä. Me paettiin usein Miinan kanssa kaupungille kiertelemään.
Suomen paraati-joukoissa piti tietenkin olla itse pukkikin!
Luis, Miina ja Tia


                           Miina onnistui nappaamaan haavilla ilmeisesti mureenan poikasen


Austraalialaisilla oli ovimattona kengurun turkis
Erittäin hieno Swan 651, onko
 tässä meidän seuraava vene?

Alapuolella 60 litran 
viinivarastot ylitykselle




Kaapit kaikki oli punkrattu ihan täyteen

Vikana iltana kaikki kerääntyivät laiturille rupattelemaan, jännitys oli käsinkosketeltavaa 
                                                                                      
20.11 Sunnuntaina klo 13 aikaan oli sataman hyvästely. Laitureille ja aallonmurtajille oli kerääntynyt joukko ihmisiä ja musiikki pauhas. Jokainen vene teki pienen kierroksen satamassa ja juontaja toivotti hyvät matkat ja yleisö hurrasi. Meille se sano ”God Bye my friend from Finland” ja sillon suomalaiset katsojat alko töräytttelee torvia. Joku huusi ”Onnea matkaan ja tuokaa voitto kotiin!”    Kun mentiin ulos aallonmurtajasta, niin huudettiin heiheit ja sieltä tuli vastakaikuna oikea kuoro.
Nimikkovesipullot oli hyvä idea,
mutta toimi meillä vain pari päivää
Miina oli onnellinen kun pääsi katsomaan
dvd:tä, joita oltiin säästelty ylitykselle



 Kun kaikki veneet olivat päässeet aallonmurtajasta lähelle maaliviivaa, kuului VHF:stä lähtölaskenta. 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 ja tööt. Siinä sitä sitten oltiin, 2800 mailia edessä.
 

-Meeri

perjantai 18. marraskuuta 2011

2 päivää lähtöön

On ollut niin tapahtumarikkaat viimiset kaks viikkoa, etten ole kaiken päälle jaksanut tapella tämän super hitaan netin kanssa. Satamassa on  nimittäin yli 300 venettä, ja jokainen hoitaa viimeisiä juttujaan ennen ylitystä, joten kaista on siksi todella hidas.

Kuitenkin, seuraavasta linkistä voi seurata matkamme edistymistä Atlantilla. Sijaintimme päivittyy joka neljäs tunti. Lähtö on 20.11 ja ylitys tulee kestämään noin kolme viikkoa.

http://www.worldcruising.com/arc/viewer.aspx

En tarkalleen tiedä miten homma toimii, mutta veneemme nimi on Symposium ja kilpailunumero 186.


Lisäksi Sami aikoo kirjoittaa lähes päivittäin lyhyen tekstin pätkän http://blog.mailasail.com/symposium -blogiin satellittipuhelimella.


Keskiviikkona meillä oli bileet, joihin piti pukeutua joksikin sarjakuvahahmoksi. Miina voitti lastensarjan 1. palkinnon hurjana merirosvona. Kakkoseksi tuli Cruella De Villiksi pukeutunut Norjalainen tyttö.

 Nyt viime viikko meillä on ollu Miinan kanssa joka päivä Kidsklub, jossa on ollu pelejä, leikkejä, käyntejä museoissa ja optimisti jollailua. Iltasin on ollu aina Sunset Rendezvous, joissa pälistään ja hypistellään tulevasta lähdöstä.


Perjantaina 11.11.11 oli villit Offlicial Welcome Partyt, joissa esiintyi hienoja taikureita ja drag queen show tanssioita. 

Kengissä oli huimat 40 sentin korot ja meikki oli upea. Loppuillasta asuste oli jo hyvin niukka...

ps. Tällä kertaa kuvat ovat Arkin sivujen gallerystä, eli ei itseottamia


-Meeri

tiistai 1. marraskuuta 2011

Teneriffa ja La Gomera


Äitin sisko Tarja tuli Santa Cruziin, jonne olimme saapuneet aamulla varhain Madeiralta.  
Tarja toi tuliaisina suomalaisia sisustus- ja nuortenlehtiä, Hesareita, ruisleipää (josta Miina vetäs heti kättelyssä neljä palaa), salmiakkia, 2012 kalenterin, Presidenttiä, pari kirjaa ja Aku Ankkoja Miinalle. 
Lisäks oli levyke, jolla oli kaikenlaisia kuvia sukujuhlista ja serkuista.  



Kookospähkinöitä!
Teiden huippu häämöttää pilvien peitossa vasemmalla
Treewoman :D
La Gomeran katua
Juurista oli muodostunut portaat 
Evästauolla
Tiet oli niin mutkaisia, että Tarjalle ja Miinalle tuli huono olo
Miinan norjalainen ystävä Sofia askartelemassa tikku-ukkoja
Illallisella Teneriffalla Tarjan syntymäpäivää juhlistaen. Olut tuli pakastimessa jäädytetyssä savituopissa.

Hurjat maskeeraukset Halloweenenä! Miina ja Sofia keksivät  kiertää veneitä talojen sijaan pussit mukana karkkisaalista varten :D Illalla käytiin vielä syömässä Sofian perheen kanssa, sillä seuraavan kerran kun tavataan ollaankin jo Karibialla.

Iskä liekkitti pihvit konjakilla
Isi esitteli ostamansa erikoisen hedelmän, jossa oli pikkusia piikkejä. Myöhemmin autolla ajellessa nähtiin niitä jokaisessa kaktuksessa. Kyseessä oli siis kaktuksen hedelmä! :D
Kaktuksen hedelmä oli maukasta, mutta hedelmä lihan sisällä olevia melko isoja siemeniä piti varoa, sillä ne oli hyvin kovia.
Yks päivä shoppailujen jälkeen mentiin kohdalle sattuneeseen sushiravintolaan.
Tilattiin numero 452. Sakura ja 459.Fuji. Lisäks vielä jotain sellasia valkosia susheja, joissa sisällä oli friteerattua katkarapua. Oli tosi hyvää ja edullista!
-Meeri