sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Visby, Ruotsi 23.-26.6

Visbyyn satama
Päivällä saavuttiin vihdoin ihanalle ruusujensaarelle ja lähettiin heti Miinan kans kaupungille. Äiti ja isi jäi taas veneelle vähän lepäämään.
Miinalle oli luvattu lelu, joten tietenki eka kauppa mihin mentiin oli lelukauppa. Oltiinki siellä melkeen kaks tuntia ku Miina ei osannu valita minkä lelun haluais.
Aurinko porotti ja oli niin kuuma et alko jo pyörryttää ja mun oli raahattava Miina lelukaupasta. Tarkotuksena oli ostaa vaan vettä, mutta tottahan toki sielläkin oli leluosasto. Miina sitte valkkas sieltä vihdoin sellasen apinapehmolelun ja anto sen nimeks Pulla. Parit kaupat vielä kierreltiin ja sitte lähettiin kotiin päin.
Veneellä ilta meni sitten kattoen Simsoneita, lueskellen lehtiä ja juoden teetä.
 Seuraavana aamuna aurinko paisto ihanasti ja lähettiin kävellen käymään vähän kaupoissa. Visbyyn kaupat on muodin seuraajalle ja sisustajalle ihan top onet. Muutenki Visbyy sopii kaikille; nuorille on beachejä, shoppailtavaa ja bilepaikkoja, lapsiperheille taas puistoja ja Peppimaa. Vanhemmille löytyy paljon ihania ravintoloita, kahviloita ja terasseja.
Kasvimaa
Miina leikkimässä purolla
Päivemmällä laitettii pyörät valmiiks ja lähettiin retkelle. Miina istu turvaistuimes ja meil muil oli oma pyörät. Pyöräiltiin toiseen satamaan asti katellen maisemia ja paluumatkalla poikettiin upeeseen puistoon. Otin paljon kuvia ja Miina leikki purolla. Laitto jonkun kävyn tai lehden menemään puroo pitkin ja katto sen matkaa. 
Myöhemmin illalla äiti teki lettuja Juhannuksen kunniaks. 15 kilsan pyöräilyn ja monen tunnin ulkoilun jälkee maistu!

Lauantaina taas aurinko paisto. Lähettiin tyttöporukalla viereiseen jäätelöbaariin, jossa valinnanvaraa riitti, nimittäin vaihtoehtona oli 140 eri makua! Harmi ettei sillon kameraa tullu otettuu mukaan.

   Herkullisten jäätelöiden jälkeen ohjelmanumerossa oli sukeltajan tulo. Veneen pohjaan piti nimittäis asentaa joku osa. 
Sukeltajia tulikin kaks, koska mukana oli myös harjottelija. Ihan hauskahan siinä oli katella komeita miehiä. :p

Illempana vielä pyöräiltiin Miinan tahdosta ensin leikkipuistoon ja sen jälkeen käytiin vielä puropuistossa. Leikkien jälkeen suunnattiin veneelle, keitettiin teetä ja katsottiin jakso Sohvanvaltaajia. Ihan parhautta!
Viimeisenä Visbyy päivänä hurautettiin pyörillä Peppimaahan. Oli sunnuntai ja laitteet oli aina vaan pari samaan aikaan auki. Se ei kuitenkaan haitannu, koska suuressa osassa aktiviteeteistä oli " itsepalvelu". Peppitalo, trampoliinit, pomppulinnat ym. 
Kamerasta sattu just loppumaan akku, niin ei sieltä tullu kuvia ku vaa pari. Seuraavalt kerral pitää muistaa tsekkaa kui paljon viel akkuu jäljellä. 
Illalla hyvästeltiin rakas Visby ja lähettiin matkaan tietämättä vielä tarkalleen tulevaa määränpäätä.
-Meeri                                     

tiistai 21. kesäkuuta 2011

Saarenmaa, Viro 20.-21.6



Saavuttiin Saarenmaalle myöhään maanantai iltana. Paikka oli tosi pieni, vaan yks kahvila-kioski ja sataman sauna- ja suihkutilat. Varattiin heti ensimmäiseks sauna, minne mentiin nautiskelemaan kioskilta ostettujen jäätelöiden, limujen ja noi oluiden kaa.               
 Saunan jälkeen katottiin Mamma Mia ja yömyöhään lähin Miinan kaa vielä pienelle kävelylle ja löydettiin ihania metsämansikoita.

Seuraavana päivänä oli ohjelmanumerossa veneen siivousta, sillä matka oli ollu keikkuvaa ja kamat lennelly sinne ja tänne. 
Miina kalasteli sillä aikaa haavilla kolmipiikkejä. 
 

Ahomansikoita, nam
Miina mutustelemassa mansikoita

Suloinen pihaKun vene oli taas hyvässä mallissa ja oltiin syöty hyvät aamupalat, lähettiin kävelee kivirantaa pitkin läheiseen kalastajakylään. Aika autio paikka kun talotkin oli usein rappeutuneita.

Kun vene oli taas hyvässä mallissa ja oltiin syöty hyvät aamupalat, lähettiin kävelee kivirantaa pitkin läheiseen kalastajakylään. Aika autio paikka kun talotkin oli usein rappeutuneita.
Illal mentiin taas saunaan, minkä jälkeen tehtiin mamin kans toisillemme manikyyrit. Sitte vaa katottii telkkarii ja löhöiltiin.



-Meeri