sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Kaikki paitsi purjehdus on turhaa!

Vihdoin on kesä koittanut ja olis aika lähteä taas purjehtimaan! Iskä ja äiti on uurastanut siivoten ja puunaten venettä viikkoja. Iskää ei suurinpiirtein ole näkynyt kotona edes arkisin, sillä se on mennyt veneelle  suoraan töistä ja tullut vasta yön pintaan kotiin. Äiti ja iskä on jääneet myös moneesti veneelle yöksi, sillä siellä kuulema nukkuu paljon paremmin. On varmaan ihanan viileää ja raikasta.

Heti torstaina äiti ja iskä meinaa suoraan töistä ajaa satamaan, irrottaa köydet taas kotilaiturista kuukaudeksi ja lähteä kohti Hankoa. Minä ja Miina meinataan luistaa muutaman tunnin autokyydillä paikalle, kun veneellä sinne kestäisi 12 tuntia.  Hangosta olisi sitten tarkotus lähteä hyvän hetken koittaessa kohti Visbyytä, jonne menee noin 36 tuntia.

Itse olen samaanaikaan sekä iloinen ja supertyytyväinen että ahdistunut TAAS reissuun lähtemisestä. Aloin jo miettimään miten taas steriloin mun huoneen, kunnes tajusin että Liinahan jää tänne kotiin ja muutenkin ollaan  matkalla vaan kuukaus -ei vuotta tällä kertaa.. Tää veneelle lähteminen tuli taas niin nopeesti, kun koulun loppumisen jälkeen suoritin vielä Eiran Aikuislukiossa kaks ylimäärästä kurssia, bilsan ja uskonnon. Tosin olen nyt tyytyväinen itteeni kun sain ne ens vuoden taakasta pois ja molemmista kursseista vieläpä ysit.
 Miina tuntuu olevan ihan hyvällä mielellä, sen mielestä on ihana päästä muun muassa Berliiniin, sillä meinaamme viettää siellä ainakin yhden yön hotellissa ja käydä eläintarhassa! Ja voitte kuvitella varmasti kuinka tyytyväisiä äiti ja iskä on kun pääsevät taas lomalle ja seilaamaan, kuhan nyt vaan saataisiin vene puunattua ja kuntoon. Purjehdus on se juttu mikä saa ne rentoutumaan.
Tarkotus olisi siis tänä kesänä ottaa vähän easymmin ja edetä rauhassa paikasta toiseen. No rush. Veikkaisin että Ruotsissa, Saksassa, Puolassa, Latviassa ja Liettuassa kävästään. Etenkin meinataan ainakin viipyä Puolassa ja tutustua aivan uusiin pienempiinkin paikkoihin, sillä ollaan ihastuttu Puolaan aika kovasti muun muassa Gdanskin ja Leban perusteella ja se tuntuu mielenkiintoiselta. Ja mikä parasta- siellä on lähes naurettavan halpaa! Gdanskissakin lounaat maksoi 3-10 euroa. Ollaan päätetty että nautiskellaan ja syödään paljon ulkona ja käydään kahviloissa sun muuta, sitä mä eniten kaipaankin. Suomessa ei tule käytyä ulkona syömässä tai kahviloissa noin vain, sillä se on ainakin mun budjettiin aivan älyttömän kallista! Muualla maailmalla parasta ehkä onkin se kahvilakulttuuri, kun aamu espressot käydään kiskasemassa matkalla töihin.

Mutta tosiaan, alan taas pitämään tätä blogia yllä säännöllisesti kesän ajan. Valokuvaustakin on ollut ikävä, joten nyt innokkaana turistina taas kamera kaulassa matkaan. Toivottavasti mennään moniin mielenkiintoisiin paikkoihin, jossa on taas uutta seikkailtavaa ja nähtävää.

-Meeri