tiistai 24. syyskuuta 2013

Mökkielämä alkoi

Ostettiin mökki Onaksen saaresta, läheltä Emäsaloa. 15 mailia Helsingistä Porvooseen päin.
Purjeveneellä matkaa kestää Strömsistä 2,5 tuntia.
Venevaja oli täynnä kaikenlaista tavaraa                                                          
Isi tutkimassa alapohjaa
Näkymä ylämökiltä alamökkiin
Miina ja Julia majassa
Ylämökin takka ja makuusyvennys
Tytöt saivat paljon pikku ahvenia
Rantamökki
Äiti, iskä ja Miina on menneet nyt joka perjantai töiden jälkeen mökille huhkimaan ja laittamaan paikkoja kuntoon. Yks viikonloppu mäkin menin sit mukaan ja huomasin kuinka äiti tosiaan puuhas koko päivän.. Oli illalla sit niin väsynyt että mun piti auttaa ottaa paita pois kun ei käsiään jaksanut nostaa. 

tiistai 16. heinäkuuta 2013

Jet Set Sopot

Tuulet olivat ihanteelliset pallopurjeelle
Ihana tapaslautanen kivassa Espanjalaisessa Pubissa
Sopotin edustalla on todella iso ja pitkä laituri, jolle on sisäänpääsymaksu. Venesatama oli tämän laiturin päässä. 
Kaunis Sopotin keskusta
Kaikennäköstä katutaidetta
Iskä oli merimatkan jälkeen niin väsynyt, että nukahti ravintolassa
Mun ihana salaatti pinaatinlehdillä, avocadolla, aurinkokuivatuilla tomaateilla, homejuustolla ja "aivo" pähkinöillä
Sopot oli kyllä ihana Ibizan kaltainen rantabilekaupunki. Rihannallekkin oli kelvannut.

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Seuraava paikka olikin Ustka, moottorivian takia

 Matkalla Lebaan, tyynessä moottorilla ajaen moottoriin äkkiä tulikin jotain vikaa, ja se antoi hälytyspiippauksen. Sen jälkeen se ei enään käynnistynyt. Jouduttiin suunnittelemaan asiat uudestaan, sillä Lebaan oli vielä matkaa ja oli niin tyyntä, että liikuimme purjeilla van 1-2 solmun vauhtia. Onneksi lähellä oli Ustka, jonka "satamaan" rantauduttiin keulapurjeen avulla. Kaikki meni kyllä ihan erinomaisesti ilman moottoriakin. Utska osottautu tosi mukavaks ja vilkkaaksi pikkukaupungiksi. Meidän vene oli ilman satamamaksua rantakadun kyljessä.
Rojukauppoja oli jokapuolella 
Toisena päivänä Ustkassa oli jonkinmoiset suuret festivaalit ja upeat ilotulitus esitykset toisella puolalla kanaalia veneestämme.
Moottorin viaksi selvisi, että laturin hihna oli poikki. Onneksi se oli pikkuvika, uusi hihna maksoi vain muutamia kymppejä ja saimme lyhyellä varotusajalla korjaajankin vaihtamaan sen. Korjaajastamme kerron sen verran, että kun iskä oli antanut hänelle ensimmäisestä käynnistään kiitos- lahjaksi kylmän vodkapullon, niin samanasena yönä tämä korjaaja tipahti aallonmurtajalta veneemme kannelle.. En tiedä, olisiko tippunut mereen, jos veneemme ei olisi ollut siinä. 



torstai 11. heinäkuuta 2013

Kolobrzeg, viimeinkin Puolassa!

Suoraan Lokikirjasta kopioitu;
Ke 3,7 Kolobrzegissä

Aamupalaks oli ihanaa mustikkamaitoo. Sit myö ja musuli lähettiin rantsulle käppää ja matkanvarrelta ostettiin Miinalle 12 slotin (3e) ämpäri, jos oli lappari, harava ja pieni purjevenekki. Sää oli paras pitkään aikaan, pelkällä mekollakin tuli kuuma. Rannalla sitten asetuttiin viltin päälle ja Miinuli teki hiekkalinnoja ja kävi välillä pulahtamassa kylmässä merivedessä. Äiti ja iskä oli tällävälin laittanu venettä kuntoon ja lähteny tonne epäkaupungin suntaan pyöräilee. Ne oli tykänny pyöräillä pitkästä aikaa.
Rantsuilun jälkeen kierreltiin miinan kans rojukojuja, kunnes iskä soitti ja kutsu veneelle syömään.. Meil oliki sitte ihania herkkuja; hyvää, tuoretta leipää, aurinkokuivattuja tomsui jonki juustojutun kaa ja tuorejuustol täytettyi paprikoit. Oli nannaa.
Mastosta otettu kuva Kolobrzegin satamasta
Ruoan jälkeen otettiin vähän ruokaleoo -paitsi Miina joka pelas tietsikal- ja kun mä heräsin, niin äiti ja iskä oli poissa. Ne soittiki sitte ja kysy halutaaks meki tulla kaupungille. Mekin sit lähettiin Miinan kans sinne. 
Äiti oli ostanu vihreet meripihka-nappikorvikset 30 slotii, eli 7,5e, meripihka kaulakorun 115 elikä 28e, sekä upeet simpukkahelmiäiskorvikset, 135 eli 33e. Sitten ostettiin siinä vielä sellanen kaunis vaaleemusta-meripihkakivinen käsikoru äitille, mikä tingittiin 760:stä 7sataan slotiin, eli euroissa se maksoi noin 175e. No on äitil nyt hienoo!
Koruostosten jälkeen Miina pääs ratsastaa ponilla ja se oli Miinasta tietty tosi kivaa. Eikä maksanut kun 10 slotia.. eli 2,5 euroa.
Ostosten ja heppailujen jälkeen päätettiin mennä syömään. Mut se ei ollukkaa nii helppoo kun ei millään meinattu löytää mieleistä ravintolaa! Jalat oli jo hiertämisestä rikki niin äitillä, kun Miinallakin, kun vihdoin päätettiin mennä sellaseen hienon oloseen "snail" ravintolaan. Se oliki sit ihan nappi valinta, sillä ravintola oli tosi uskomaton sekä sisältä että ruokalistaltaan. Jäätiin siihen ulos istumaan, sillä haluttiin nauttia lämpimästä kesäillasta kuuman päivän jälkeen. 
Mä tilasin caesar salaatin ja valkosipuli etanoita. Äiti otti kanaa, joka oli täytetty kanttareilleillä sekä Guinness oluen. (en tiedä miten kirjoitetaan oikein) Miina halus porsaan chopseja ja iskä villisikaa. Lisäks talon viini, pari muuta bissee, kolmet limut ja vettä ja kahdet jälkkärit. Kaikki tää makso 260 slotia, tippeineen 277. Eli ei ollenkaan paha, 70 euroa ja kaikilla oli kyllä tosi maistuvat ateriat. Lisäks tarjoilu pelas ihan täydellisesti, koko ilta oli arvosanaltaan ainakin mun kohalta täys 10!
Ihanan illallisen jälkeen Minä ja Miina otettiin pyörät ja hujautettin edeltä veneelle.  Miina on nyt jo nukkumassa ja me muut valmistaudutaan just itekkin yöunille. 
Huomen aamulla ois tarkotus lähtee Lebaan, hope so mahdutaan satamaan. Matkaa sinne on joku 70 mailia.

Päivän arvosanat: Äiti 9½ Iskä 9- Miina 9½ Meeri 9+


Kalmari ja Allinge

Visbyystä lähdettiin Kalmariin muutamaksi päiväksi ja sieltä jatkoimme sitten heti tuulten salliessa Bornholmin Allingeen. Säät ei suosinut yhtään, kokoajan satoi tai oli muuten pilvisen kurjaa. Halusimme Puolaan, joten etenimme mahdollisimman nopeasti.
Iskän päähänpistona aamupalaksi sisäfilettä
Allingen ruokakaupasta löyty ihanan kuosisia sidukoita

Iki-ihana Visbyy ft. Hokkaset

Suunnitelmat muuttu äkisti, niin että lähettiinkin kaikki kerralla suoraan Visbyytä kohti torstai iltana. Ja mulle selvis vaan pari tuntia ennen lähtöä, että Hokkasen perhe tulee meidän matkassa Visbyyseen saakka. Miks mä saan tietää kaiken aina viimisenä ja viimetipassa? :D

Välillä vähän vinompaa menoa
Merimatka meni kokonaisuudessaan hyvin, tuulet vaihtelivat melko kovasta täysin pläkään. Viimeisenä vuorokautena tuulet kääntyivät aivan vastaisiksi ja jouduttiin rynkyttämään koneella vasta-aaltoon. Se oli inhottavaa, sillä etenimme vain 2-3 mailia tunnissa..
Välillä oli peilityyntä, kaunista!
Visbyy oli taas yhtä ihana kun aina ennenkin. 
Anna ja Miina leikkivät mastossa ja keinuivat puosuntuolilla